מחיר בניית אתר

מחיר בניית אתר


אני אתחיל מהסוף. אם אתם מעוניינים באתר קטן לעסק שתוכלו לבנות ולנהל באופן עצמאי ולהקים באופן זריז תוך מספר שעות, ישנה פלטפורמה מצויינת לכך של חברה אמריקאית, שעולה רק $79.90 לחודש שנקראת BuilderAll. הפלטפורמה שלהם כוללת גם יכולת לבנות 10 אתרים, גם לאחסן אותם וגם לנהל ולשלוח לרשימת תפוצה של עד 10,000 נרשמים והכל באותו מחיר חודשי של בסביבות 100 ש"ח לחודש.
הפתרון הזה לא מתאים לכל אחד, אבל אם יש לכם קצת חוש בנושא, אז תוכלו להקים לבד אתר באופן זריז ולבחור ממבחר עצום של עיצובים מוכנים.
אם זה פתרון שמתאים לכם, כדאי לכם לקרוא את המאמר המורחב על בילדראול. יש לבילדראול גם אפשרות של 14 ימים ניסיון.

חברות רבות ועסקים שמעוניינים להתחיל בתהליך של בניית אתר חדש שואלים את עצמם מהו מחיר בניית אתר? ואני לא אמשוך אתכם או אסובב אתכם סחור סחור ואתן לכם ישר שני משפטי מסקנות:

1. כמעט תמיד הזול ביותר הוא הלא טוב (אם אתם חברה או עסק לא קטן).

2. לא תמיד היקר הוא הטוב.


תחום בניית האתרים הוא תחום פרוץ. אני זוכר שבסוף שנות ה-90 כל אדם שידע HTML הוגדר כמתכנת אינטרנט ונחטף על ידי חברות בניית אתרים וחברות גדולות במשכורות עתק. אני אפילו זוכר שבתחילת דרכי (לפני יותר מ-12 שנה) התקבלתי לעבודה כשכיר בחברה לבניית אתרים, שבגלל שידעתי PHOTOSHOP הם נתנו לי להיות מעצב האתרים של החברה. מיותר לציין, שלאחר אתר אחד שעיצבתי, הם הבינו שכדי לעצב אתרים צריך ללמוד עיצוב והחזירו אותי להיות מתכנת אתרים. אבל אלה היו שנות ה-90 העליזות והיום המצב הוא שונה.

כיום, כמעט כל סטודנט באוניברסיטה לומד קורס HTML ואפילו תלמידי תיכון (לא נעים לי להגיד גם תלמידי יסודי) יודעים לתכנת ב-HTML. וכתוצאה מכך, השוק מוצף בבוני אתרים ובחברות לבניית אתרים. הערת אגב, גם בתחום של קידום האתרים בגוגל, אם בעבר הייתי בין עשרת מקדמי האתרים הראשונים בארץ, כיום יש מאות וקורסים לקידום אתרים נפתחים כמו פטריות אחרי הגשם.

ובכן, למה אני מספר לכם שיעור בהיסטוריה, לאחר שהבטחתי לכם לא ללכת סחור סחור? והתשובה היא, על מנת שתבינו, מהיכן נובעים הבדלי המחירים בבניית אתר.
מספיק שתקלידו בגוגל "בניית אתרים" או "בניית אתר" ותסתכלו על המודעות השונות שמקיפות את התוצאות ותבינו במה מדובר:
"..הקמת אתר ב-1699 ש"ח.."
"..בניית אתר וקידום ב-2400 ש"ח.."
"..אתר יוקרתי ב-3300 ש"ח.."
"..אתר מקצועי בעיצוב אישי ב-2500 ש"ח.."
וזה עוד המחירים ה"גבוהים".
יש כאלה שמבטיחים -
".. הקמת אתר, ואחסון לשנה וקידום אתרים ודומיין ב-1600 ש"ח.."

ואל תבינו אותי לא נכון, אני לא מזלזל באף אחד ולכל אחד יש את הזכות להתפרנס, אבל חשוב שלכם הלקוחות יהיה כל המידע של מה שאתם עומדים לקבל ומה אתם לא עומדים לקבל במסגרת המחיר - ופה טמונה הבעיה.
האם האתר סטטי או דינמי? האם מערכת ניהול התוכן נשארת רכושו של הלקוח או שהיא נשארת רכושה של חברת בניית האתרים? מה קורה אם הלקוח מעוניין לעזוב? האם הוא יכול לאחסן בחברת אחסון אחרת באופן עצמאי או שלא? האם הוא יכול לעדכן את האתר לבד או שהוא תלוי בחברה לבניית האתרים? מהו הסכם התחזוקה לאחר העלאת האתר לרשת? מה התשלום עבור תוספות עתידיות, האם הוא יצטרך בעתיד לרדוף אחר מתכנת פרילנסר שעשה הסבת מקצוע ועוד ועוד...

אני חושב שהבנתם כעת לבד את המסקנה הראשונה:

1. כמעט תמיד הזול ביותר הוא הלא טוב.

ועכשיו, בואו ניגש ונבחן את המסקנה השניה, האם החברות שדורשות מחירים גבוהים עבור בניית אתר, באמת נותנות שרותים שמצדיקים את העלות הגבוהה?
וכאן, כדי לבחון את התשובה יותר לעומק, דרוש ניסיון רב יותר כדי לענות על השאלה בצורה נכונה. ישנן חברות בארץ סופר מקצועיות ויש לנו בארץ מתכנתים ואנשי אינטרנט מהמובילים בעולם. עצה קטנה שלהם או פונקציה שהם מוסיפים באתר, יכולים להיות שווים ללקוחות הגדולים כסף רב. וכמובן, עיצוב חדשני ונכון לצד הקפדה על נגישות ותאימות למנועי חיפוש דרושים לבניית אתר מוצלח.
אבל, מהכרות שלי עם התחום, לרוב החברות והלקוחות שנמצאים לפני תהליך של בניית אתר, אין את הכלים על מנת לבחון את חברות בניית האתרים וכמובן את הצעות המחיר שהן מציגות להם. לא תמיד כל הנוצץ הוא זהב ולא תמיד מחיר גבוה או "השווצה" בלקוחות גדולים זה מדד לאתר מוצלח, אבל זה בטח מדד לאיש מכירות מוצלח :-).

על מנת לבחון את הצעות המחיר של החברות הגדולות, צריך לדעת שמחיר שעת עבודה של מעצב או מתכנת בחברות הנ"ל היא כיום בסביבות 200 ש"ח לשעה. ולכן, במידה ואתם בונים אתרי קטלוגים גדולים או אתרים עם פונקציות ספציפיות כגון מחשבונים או אפליקציות, המחיר ינוע החל מ-30,000 ש"ח. ונקודה חשובה, תחשבו כמה תעלה שעת עדכון לאתר לאחר העלאתו לרשת ותוסיפו את זה לתקציב הדרוש לבניית האתר.
מעבר לכך, ישנן עלויות שיווק האתר. אתר ללא תנועת גולשים אליו, הוא אתר כמעט חסר תועלת. בדרך כלל, עלויות שיווק האתר נעות החל מ-1000 ש"ח לחודש וכמובן בהתאם לתחרותיות ולדרישות יכולות להגיע לאלפי שקלים בחודש ואף לעשרות אלפים.

פרמטרים נוספים שמשפיעים על מחירי הקמת האתרים:

  • ישנם הבדלים במחירי בניית האתרים בעבודה עם פרילנסרים לעומת חברות בניית אתרים. ישנם פרילנסרים לא רעים שיודעים לבנות אתר תדמיתי קטן של 10 עמודים לחברה ב-5000 ש"ח. צריך לקחת בחשבון שאם הם לא יודעים לעצב הם ישלמו למעצב פרילנסר כ-3000 ש"ח.
  • לא כל מעצב אתרים הוא מתכנת ולא כל מתכנת אתרים הוא מעצב. חשוב במיוחד לזכור בעבודה מול פרילנסרים.
  • כאמור, חשוב לוודא את מרכיבי התמיכה ושרות הלקוחות של בוני האתר הפרילנסרים או חברות בניית האתרים.
  • פניה למתכנת אתרים פרילנסר יכולה להיות נכונה, כאשר יש גוף שמייצג את הלקוח גם לאחר השלמת תהליך בניית האתרים. לדוגמא, ייתכן שהפניה הראשונית לבניית האתר הגיעה לסטודיו לעיצוב שמייצר ללקוח את שאר החומרים הגראפיים של הלקוח או אף אחראי למיתוג החברה ואותו סטודיו פונה למתכנת פרילנסר מקצועי לצורך הבנייה. בדרך כלל לאחר השלמת תהליך הבנייה, הלקוח יהיה בקשר עם הסטודיו ולא עם המתכנת הפרילנסר של האתר. כאמור, מתכנת אתרים פרילנסר משלים את הסטודיו לעיצוב במקרה הנ"ל והלקוח מקבל כתובת לפנייה לאחר סיום הבנייה של האתר.
  • יש הבדל במחירים בין מערכות ניהול תוכן קוד פתוח למערכות ניהול תוכן שהן פיתוח עצמי.
  • לאתרים גדולים יש משמעות לעלות אחסון האתר. תוספות עבור SQL SERVER וכו'.
  • ישנן חברות שמציעות לכם אתר עם חבילת קידום אתרים מובנית, מערכת קידום אתרים באתר או מודול קידום אתרים - זה אותו השם לתוספת קטנה למערכת ניהול התוכן שמאפשרת הוספת כותרות ותגי META לעמודי האתר. אל תחשבו שזה מה שיקדם לכם אוטומטית את האתר בגוגל!!! אם תשמעו הבטחות מבונה האתר שרק זה מה שיקדם אתכם בגוגל, תברחו... :-)

עלות דומיין (שם מתחם):

  • דומיין ישראלי (co.il) ניתן לרכוש אצל מספר רשמים, לדוגמא LIVEDNS. עלות הדומיין שם היא 75 ש"ח לשנה.
  • עלות דומיין בינלאומי (כגון com,net) היא כ-$10 בשנה. רשם בינלאומי לדוגמא הוא GODADDY (לא חברה ישראלית). ניתן לרכוש גם דרך חברות בארץ, אבל בדרך כלל העלות תהיה יותר גבוהה מכיוון שהם יגבו דמי תיווך.

עלות חבילת האחסון:

  • לפעמים יש הבדל במחירים בין חבילות של WINDOWS או LINUX.
  • יש חשיבות לגודל של חבילת האחסון.
  • בחו"ל יש חבילות אחסון מאד זולות שמאפשרות באותה חבילה לאחסן מספר אתרים ($10 לחודש).
  • שימו לב האם מדובר בחברת אחסןן גדולה, אחסון בשרת של חברת בניית האתרים או חברת אחסון של אדם אחד (לרוב הוא משכיר שרת בחו"ל ולכן התמיכה מאד מוגבלת).
  • מחיר אחסון בארץ של חבילה רגילה הוא כ-50 ש"ח לחודש, אבל קיימים פערים גדולים בין החברות (שתי המסקנות לגבי מחירי בניית האתר תקפות גם בנושא חבילת האחסון).
מחירון בניית אתר
חברה בינונית+
חברה קטנה
(עד 7 עובדים)
פרילנסר ותיק
(מעל 3 שנים ניסיון)
פרילנסר
סטודנט
 
כ-200 ש"ח לשנה כ-75 ש"ח לשנה כ-75 ש"ח לשנה כ-75 ש"ח לשנה עלות דומיין ישראלי
כ-200 ש"ח לשנה כ-100 ש"ח לשנה רשם בחו"ל- $10 רשם בחו"ל- $10 עלות דומיין בינלאומי
כ-250 ש"ח לחודש כ-100 ש"ח לחודש כ-70 ש"ח לחודש כ-50 ש"ח לחודש עלות אחסון
מעל 8000 ש"ח מעל 3000 ש"ח מעל 3000 ש"ח 1000 ש"ח עיצוב אתר תדמיתי קטן (עד 10 עמ')
מעל 12,000 ש"ח מעל 5000 ש"ח מעל 5000 ש"ח 1500 ש"ח עיצוב אתר תדמיתי בינוני+
מעל 12,000 ש"ח מעל 4000 ש"ח מעל 4000 ש"ח 1000 ש"ח בניית אתר תדמיתי קטן (עד 10 עמ')
מעל 20,000 ש"ח מעל 8000 ש"ח מעל 8000 ש"ח
-
הקמת אתר אינטרנט בינוני
* הנתונים בטבלה הם כלליים ומתבססים על סמך ניסיוננו האישי. בפועל, קיימים הבדלים בין ספקי השירות השונים. ככל שתגיעו עם ידע נרחב יותר או שילווה אתכם גורם מקצועי, תשיגו לרוב מחירים טובים יותר.
* קיימים עוד פרמטרים רבים שמשפיעים על עלות הקמת אתר אינטרנט או על שיווקו, שאינם מוזכרים בטבלה. לדוגמא: עלות קידום אתרים אורגני בגוגל, עלות ניהול קמפיין קישורים ממומנים בגוגל (Adwords), עלות הקמת דף בפייסבוק, כמה עולה בניית אפליקציה לאייפון, מהי עלות כתיבה שיווקית מקצועית, עלות הקמת אתר תבניתי תדמיתי מול עלות הקמת אתר באפיון ועיצוב אישי וכו'.

בהצלחה,
SEOMASTER